Kennel "vd Zilverstroom"
Hollandse Herdershond Ruwhaar
kennel van de zilverstroom Hollandse herdershond ruwhaar
Barca v.d. Zilverstroom †2014

Barca        2000 - 2014

In het eerste nest van Enya in 2000 werd “Barca v.d. Zilverstroom” geboren, één van de twaalf pups.

Ze ging naar een gezin met drie kinderen, maar helaas klikte het niet en vrij snel kwam ze weer bij ons terug, waarna we besloten haar niet meer te plaatsen maar zelf te houden.

Showen vond ze niet leuk, dus na
het behalen van haar Nederlandse Kampioenschapstitel zijn we
hiermee gestopt.

Ook deze ruwhaar hollander ging op cursus en haalde vervolgens haar diploma GG-B, GG-I en UV.

In de tussentijd was ik met met haar, net als met Enya gestart in de reddingshondentraining met speuren maar dat lag haar niet zo, evenals het vlakterevieren.

Toen we daarna de GG-training verder oppakte richting GG-II werd duidelijk dat dat voor haar te hoog gegrepen was en zijn we begonnen met GG-wedstrijden, in de GG-I.

Barca was 9 jaar toen we hiermee zijn gestart! ……….. maar het was een schot in de roos!

Ze heeft zich in het seizoen 2008-2009, 2009-2010 en 2010-2011 geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap GG waar ze alle keren 6e werd, voor haar leeftijd een mooie prestatie.

Tevens haalde ze op de wedstrijden in twee seizoenen in totaal 6x een 1e plaats, 6x de 2e plaats en diverse keren de 3e plaats en behaalde in de competitie voor wedstrijdkampioen in de laatste twee seizoenen respectievelijk de 4e en 2e plaats.

Op 27 augustus 2014 hebben wij thuis afscheid van haar moeten nemen, ze was toen ruim 14 jaar. Een respectabele leeftijd maar toch ....

Klik hier voor uitslagen
Klik hier voor stamboom